MTG 1.6.2 wont boot

Report a MTG Studio bug you have spotted or ask for help

Moderator: gaddlord

MTG 1.6.2 wont boot

Postby toxicmog » Wed Oct 22, 2008 8:09 am

Hello, after the newest update of MTG studio i can no longer open the program.

A splash screen is displayed, and it loads then nothing. The program is still shown in the task manager.
I can access the program only if i unistall and reinstall it, then once i close it i can never open it again.

Opertaing System is Windows Vista ultimate upto date service packs and patches.

This never happened with any of the previous version on vista.
toxicmog
Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2008 3:48 am

Postby gaddlord » Thu Oct 23, 2008 3:24 pm

What OS you are using? Are you running limited (non-Administrator) windows account?
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2948
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby toxicmog » Fri Oct 24, 2008 8:49 am

OS is Vista ultimate

I am the admin on my PC, no limited account here.
Last edited by toxicmog on Tue Oct 28, 2008 6:07 am, edited 1 time in total.
toxicmog
Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2008 3:48 am

Postby gaddlord » Fri Oct 24, 2008 9:06 am

Please download the latest version of 1.6.2 and reinstall it.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2948
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby toxicmog » Fri Oct 24, 2008 10:08 am

nope. Same problem.

I can run the program after install, then after that it wont run.
Just shows a splash screen, loads all of the filters etc.
Then wont run, and task manager still sess it as a running appliaction.
toxicmog
Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2008 3:48 am

Postby Nek » Mon Oct 27, 2008 7:29 pm

Same problem here. As I installed 1.6.2 the first time everything was OK. Then I started cleaning up all past installations of MTGStudio probably that broke it? Currently I have only 1.6.1 installed (works) and 1.6.2 (shows splash screen and then dies without any notice). The task manager shows two mtgstudio.exe running that persist even if there is no further GUI displayed.

Mircosoft Windows XP Home Edition SP3
Nek
Apprentice
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 27, 2008 7:23 pm

Postby gaddlord » Tue Oct 28, 2008 4:28 pm

Do you happen to know which prior versions you have uninstalled?
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2948
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Tue Oct 28, 2008 5:17 pm

I managed to reproduce that behavior on a clean WIndows Vista Ultimate
1. Installed MTG Studio 1.6.1
2. Started it
3. Closed it
4. Installed MTG Studio 1.6.2
5. Started it
6. Uninstalled MTG Studio 1.6.1
7. Started MTG Studio 1.6.2 - FAILURE

---------------------------
Error
---------------------------
Error: Access violation at 0x778B0F52 (tried to write to 0x00030EB8), program terminated.

The workaround is to start MTG Studio from Administrative account.
You can achieve that by:
1. Open c:\Program Files\PalmROOT\MTG Studio 1.6.2
2. Right-click over mtgstudio.com
3. Select Run as Administrator.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2948
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby toxicmog » Thu Dec 11, 2008 7:09 am

I am getting this same error again.

After updating Windows vista Ultimate.

I try to ru as administrator, the program gets the splash screen then nothing happens.

The program still runs in the task manager.
toxicmog
Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2008 3:48 am

Postby viet » Wed Dec 17, 2008 6:04 am

i have this error on my PC but not on my laptop. after many reinstalls i tried PC again and realised (for me) it was a lack of memory error, cos when i restarted and the first thing i open is MTG Studio, it works fine on my PC. my PC is just buggy and runs out of RAM the longer the PC is turned on.
viet
Apprentice
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 11, 2008 5:49 am

Postby toxicmog » Fri Dec 19, 2008 8:09 pm

i dont think mine is a memory error :P

I do a lot of 3D modelling work and never have any memory troubles or crashes.
toxicmog
Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2008 3:48 am

Postby jonquil » Sat Dec 27, 2008 8:12 pm

I am having the same problem. MTG Studio 1.6.2 shows splash screen nut never launches. I have not uninstalled or installed at all; 1.6.2 install has been working fine until now. Running Vista OS Home. :evil:
jonquil
Apprentice
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 22, 2008 10:21 pm

Postby gaddlord » Sun Dec 28, 2008 1:49 am

Can you please disable the User Access Protection and run MTG Studio as Administrator.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2948
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby paul_18 » Sun Feb 01, 2009 10:41 pm

I have had the same problem as above. I run as administrator and still nothing. I run a hp pavilion dv2000 laptop and until recently had no problems. I've exhausted all of my options so i want to come and post. Any suggestions other than those alreadly stated???
paul_18
Apprentice
 
Posts: 2
Joined: Sat Aug 23, 2008 6:19 pm

Postby gaddlord » Mon Feb 02, 2009 1:53 pm

Try
1. Copy your mtgstudio.collection file to another location
2. Uninstalling MTG Studio
3. Delete the C:\Program Files\MTG Studio 1.6.3 folder
4. Install MTG Studio
5. Paste your mtgstudio.collection file in C:\Program Files\MTG Studio 1.6.3 folder
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2948
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Next

Return to Bugs (MTG Studio)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron