MTG Studio 1.8.3 Beta 3 Released

General ideas, features requests, comments, concerns, complaints about MTG Studio desktop application

Moderator: gaddlord

Postby MLamar » Fri Feb 25, 2011 7:14 am

I have been on a Magic "sabbatical" since the Urza's block. All my collection in Standard is in the SOM/MBS sets.

It is a shame that SOM is missing from Beta3, and can't be patched in yet. I would use the Beta and try to help with testing, but I need both SOM and MBS sets.
MLamar
Apprentice
 
Posts: 1
Joined: Thu Feb 24, 2011 8:35 pm

Postby Ouronos » Mon Feb 28, 2011 7:01 pm

Greetings...

I am much in the same boat. Most of my collection is in the current block, but can't use the program for both parts of the block simultaneously.

It has gotten to the point where I've been checking four, five, six times daily just hoping that the latest Beta has been put up.

*sigh*
Still waiting.

Until that time...
Until that time...
-Sir Gawain Ouronos

The Rose may wilt...
...but cannot die.
...for The Rose doth live in us all.
User avatar
Ouronos
Registered User
Registered User
 
Posts: 62
Joined: Thu Jun 29, 2006 3:35 pm
Location: Kansas City, KS

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:24 pm

Thingil wrote:Thanks for the update Gad

3 Errors i have found after a quick test.

- adding a card to a Deck is not possible (Deck from Pool)
- try to update prices creates an error (file, update prices)
- Entering a value in the fields 'buy at' or 'sell at' gives an error

II can send you the detail errors, but i think these are general issues.

Should be all fixed in Beta 4. Can you download Beta 4 and check please.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:27 pm

TheAndrian wrote:Downloaded the new beta and found something very peculiar after importing my older file; I get two row which are blank in my collection and each time I try to delete them the following error occurs:

Exception: EVariantTypeCastError

Sender: frmDecker.btvCollection.TcxCheckBox in [cxCheckBox]

Address: $C29981

Message: Could not convert variant of type (Null) into type (Integer)

Can you send me your collection file to gaddlord@mtgstudio.com and cite this forum topic in order to remind me who you are. Thank you.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:28 pm

Schwanke wrote:Did the pricing stuff make it into this release?

Some new pricing features are available in Beta 4 and I do believe you already setup a separate thread upon my request for dicussing the Pick Price dialog future.

Thank you for the research on Norton anyway. I have McAfee and Avira and haven't had issues with them so far. I know for sure NOT32 also makes some funny stuff preventing MTG Studio to start.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:31 pm

Moobu wrote:Sadly, I'm getting an error when the program loads its splash screen. This happens right after I accept the TOS and tell the studio it should start in the question box.

---------------------------
MTG Studio
---------------------------
15:34:36,491(+ 194) X [T4256] MTG Studio (version 1.8.3.2991) encountered exeptional situation.



You can copy this error message by pressing Ctrl+C, and paste it in an email to support@mtgstudio.com.

Please also provide the steps to reproduce the problem you have encountered.



Exception: Exception

Sender: nil

Address: $C29981

Message: Invalid database file format.

Help Context: 0


---------------------------
OK
---------------------------

I'm running Windows 7 64bit with a moderate amount of partitions across 2 hard drives if that makes any difference. Please help Gad my trial runs out in 6 days. =(


Please try installing Beta 4. I believe the issues is resolved there.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Re: No SoM in 1.8.3 beta 3 build 2991

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:32 pm

Laserdan wrote:Should i go install the 1.8.2.1 SoM patch or not?


SOM patch is not needed to be installled on top of 1.8.3 Beta 4.

You can simply download beta 4 from http://www.mtgstudio.com/forum/viewtopic.php?t=1453
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:33 pm

Laserdan wrote:doent work...db not compatable...

so either SoM or MBS but not both in this beta...hmm tough choice.


Not really. Download 1.8.3 BETA 4. During startup it warns you that the collection file format has changed and you can import your old collection using

FILE|IMPORT|COLLECTION wizard.

Beta 4 is available at http://www.mtgstudio.com/forum/viewtopic.php?t=1453
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:36 pm

Schwanke wrote:
Moobu wrote:
scarecrowmagick wrote:Yes, and updating prices is a bit tricky. So far I haven't succeeded. I look forward to the time when it does work. This software is going to ROCK.


Yes can someone clarify how to update prices? Currently I have no prices and the little button in the price cell tells me to update my price lists. Where would I go to do this?


When the collection pane is open you can go to the menu and at the bottom of I think file is 'update prices' however I just did that and got this error:

Code: Select all
---------------------------
MTG Studio
---------------------------
07:09:52,852(+26380) X [T6180] MTG Studio (version 1.8.3.2991) encountered exeptional situation.



You can copy this error message by pressing Ctrl+C, and paste it in an email to support@mtgstudio.com.

Please also provide the steps to reproduce the problem you have encountered.



Exception: EVariantInvalidOpError

Sender: TfrmProgress in [frm_Progress]

Address: $C29981

Message: Invalid variant operation

Help Context: 0


---------------------------
OK   
---------------------------


1. Download Beta 4. Then from File|Import|Prices choose either ABU Games or MagicTraders.

Beta 4 is available from http://www.mtgstudio.com/forum/viewtopic.php?t=1453.

2. File|Update Prices simply updates the Price column in your collection with the Absolute Average of available store prices.
Update Prices should be called after you first import the prices from File|Import wizard.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:38 pm

TheAndrian wrote:This is getting really weird - I just can't fathom whats going on - the only thing I can think of is that it goes buggy after the old version collection file has been imported.

Cheers


Please send over you collection file to gaddlord@mtgstudio.com. This issues has been reported multiple times by different users but I never managed ro reproduce it. I guess there is something boken in a card or two which are not pesent in my test collections.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:39 pm

jradford wrote:Well, here is my error:

---------------------------
MTG Studio
---------------------------
18:20:47,014(+ 256) X [T4404] MTG Studio (version 1.8.3.2991) encountered exeptional situation.



You can copy this error message by pressing Ctrl+C, and paste it in an email to support@mtgstudio.com.

Please also provide the steps to reproduce the problem you have encountered.



Exception: Exception

Sender: nil

Address: $C29981

Message: Invalid database file format.

Help Context: 0


---------------------------
OK
---------------------------

Win 7 - 64 bit. Made sure I removed 1.8.3 folders before install.


This is resolved in Beta 4 available at http://www.mtgstudio.com/forum/viewtopic.php?t=1453
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Re: legality

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:40 pm

phareux wrote:i notice that no MBS cards show up as legal in any format. i am relativity new to the format system so i don not know if this correct or not.


Since this is beta the Mana produces and the legality of some latest sets is not updated. Will be OK for the final release.
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Postby gaddlord » Wed Mar 02, 2011 5:41 pm

MLamar wrote:I have been on a Magic "sabbatical" since the Urza's block. All my collection in Standard is in the SOM/MBS sets.

It is a shame that SOM is missing from Beta3, and can't be patched in yet. I would use the Beta and try to help with testing, but I need both SOM and MBS sets.


Make sure you have Beta 4 which has SOM. Beta 4 is available from http://www.mtgstudio.com/forum/viewtopic.php?t=1453
GET LATEST STABLE http://www.mtgstudio.com/download.aspx
Send feature requests and bugs to gaddlord@mtgstudio.com or vote online.
User avatar
gaddlord
MTG Studio Team
MTG Studio Team
 
Posts: 2924
Joined: Thu Dec 18, 2003 12:01 pm
Location: Europe

Previous

Return to General Discussions (MTG Studio)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron